Behandeling volwassenen
Wat is het?
Tijdens een behandeling krijg je inzicht in je psychiatrische of psychosociale problemen. Je leert omgaan met de kwetsbaarheid die je ervaart. Je ontdekt wat je kunt doen in moeilijke situaties. Je leert om jezelf beter te redden. Je leert op wie je kunt terugvallen als het even nodig is. Dat geeft vertrouwen in de toekomst. Dat maakt het makkelijker om mee te doen in de samenleving.
Hoe werkt het?
Je hebt altijd een geldige verwijsbrief nodig. Bij de start van de behandeling schrijven we samen de doelen op in een behandelplan. Dit plan bespreken we met de regiebehandelaar. Dit is een klinisch psycholoog die met jou en je begeleider jouw behandeling uitstippelt. We gaan in gesprek en vaak krijg je huiswerkopdrachten. Je ontdekt wat goed werkt en wat lastig is. We kijken ook naar de sterke kanten van jou en je omgeving. Je leert wat je kwetsbaar maakt en hoe je daarmee kunt omgaan. Soms helpt het om ook anderen te betrekken. Bijvoorbeeld familie, een vriend of collega’s. MAKS’ers gebruiken hierbij technieken uit het resultaatgericht en oplossingsgericht werken en bewezen gedragstherapeutische interventies. Je gaat werken aan je eigen ontwikkeling. We houden goed in de gaten hoe het gaat en of je vooruit komt. De ambulant behandelend begeleider werkt altijd onder supervisie van de regiebehandelaar (klinisch psycholoog).
Voor wie is het?
Je hebt te maken met psychiatrische of psychosociale problemen. Misschien is er sprake van een stoornis, heb je een diagnose of heb je al eerder begeleiding gehad. MAKS’ers kijken samen met jou wat jij nodig hebt. Wij zijn opgeleid om jou te behandelen. De regiebehandelaar is BIG-geregistreerd. De behandelend begeleiders zijn allemaal GGZ-gespecificeerd opgeleid. Die specialistische kennis combineren we met creativiteit en lef. Zo bedenken we een persoonlijke aanpak waarmee jij verder komt.
In welke gemeenten biedt MAKS Behandeling aan Volwassenen?
Op dit moment heeft MAKS voor behandeling kind/jeugd en volwassenen een aanmeldstop tot 17 mei '23.
Wij bieden Behandeling aan Volwassenen in de volgende gemeenten:
- Regio West: Breda, Oosterhout, Geertruidenberg en Drimmelen;
- Regio Midden: Tilburg, Waalwijk, Dongen, Gilze Rijen, Goirle,
- Oisterwijk, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Heusden (alleen Drunen & Vlijmen);
- Regio Noord Oost: Den Bosch, Vught.
Na de intake wordt duidelijk of de behandeling plaatsvindt met alleen de GZ-psycholoog óf in combinatie met afspraken met een behandelend begeleider uit het team. Dit kan plaatsvinden:
- op een van onze locaties (van de hierboven genoemde regio's);
- bij u thuis,
- via beeldbelmomenten;
- een combinatie van bovengenoemde.
Het zorgprestatiemodel en privacy
Per 1 januari 2022 is het zorgprestatiemodel van kracht geworden als bekostigingssysteem voor de ggz en forensische zorg. Dat betekent dat de zorg die ggz-aanbieders leveren op een andere manier in rekening
wordt gebracht bij zorgverzekeraars. Lees hier meer over privacy en welke informatie de zorgverzekeraar krijgt.
AGB-code: 73 73 27 06