Coronavirus/covid-19 - update 3 november '20

Informatie voor cliënten
 
Laatste aanvulling n.a.v. persconferentie 3/11/'20:
Het aantal personen dat je mag ontvangen in huis is naar beneden bijgesteld van 3 naar 2 personen. Gelieve hier rekening mee te houden bij het huisbezoek van de hulpverlener van MAKS.

Onze hulpverleners zijn zeer alert op het in achtnemen van alle maatregelen en doen er alles aan om besmettingen te voorkomen.
Hierbij zetten we de informatie nog even op een rij.

  • Bij klachten vragen we je zo snel mogelijk contact op te nemen met jouw hulpverlener zodat een afspraak voor beeldbellen ingepland kan worden. Voorafgaand aan elke afspraak checkt de hulpverlener of je klachten hebt die kunnen duiden op corona. Dit gebeurt via de zorgmessenger app, telefonisch of door dit te vragen aan de voordeur. Bij klachten vinden geen huisbezoeken plaats en afspraken zullen tijdelijk doorgang vinden ‘op afstand’ via beeldbellen. Als jij (of jouw huisgenoot) toch klachten blijkt te hebben tijdens de afspraak aan huis, dan zal de hulpverlener vertrekken of de afspraak zo snel mogelijk afronden.
  • Hulpverleners blijven altijd op 1,5 meter afstand. Wanneer dit niet mogelijk is, worden afspraken bij voorkeur via beeldbellen ingepland. Wanneer de 1,5 meter afstand én beeldbellen niet mogelijk is, vindt het huisbezoek toch plaats om te voorkomen dat de continuïteit van zorg in het geding komt. Zowel de hulpverlener als de cliënt zullen dan een mondneuskapje dragen.  
  • Wanneer onze hulpverlener klachten heeft die in verband te brengen zijn met corona, dan zal hij/zij zich laten testen. Vanaf dat moment vinden er geen huisbezoeken plaats en gaan afspraken (tijdelijk) door via beeldbellen. Ook bij een negatieve uitslag en milde klachten (van zowel hulpverlener als cliënt) worden bij voorkeur de afspraken op afstand via beeldbellen gehouden. Wanneer bij een negatieve uitslag beeldbellen niet mogelijk is, wordt altijd een mondneuskapje gebruikt door de hulpverlener en de cliënt. 

Heb je naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen, neem dan gerust contact op met jouw hulpverlener van MAKS.

Wij zijn verhuisd!

Het hoofdkantoor van MAKS en de teams in Tilburg zijn verhuisd. Met een nieuw hoofdkantoor krijgen alle medewerkers een nieuw (t)huis. Ter gelegenheid hiervan hebben we door Merel Morre een MAKS-gedicht laten maken; een klein cadeau voor alle MAKS’ers. Met dit gedicht vertellen we hun dat ze altijd een (t)huis hebben bij MAKS, waar ze ook zijn.

MAKS erkend leerbedrijf

Maks draagt graag bij aan het opleiden van professionals in de zorg. Sinds juli 2020 mogen wij ons een erkend leerbedrijf noemen voor de volgende opleidingen: agogisch medewerker GGZ niveau 4, verpleegkundige niveau 4 en persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. We gaan graag aan de slag met stagiaires zodat zij competente professionals worden waarop cliënten en zorginstellingen een beroep op kunnen doen in de toekomst!

Verder komen

Hoe wil jij verder komen?

Ik wil verder komen

Hoe je verder komt met de ondersteuning van MAKS. Over o.a. onze hulpverlening, aanmelden en contact.


Info voor cliënten en familie
 

MAKS gaat verder

Dit houdt ons bezig. Hier werken wij aan.

Nieuw perspectief? Word een MAKS'er.

Cliëntenraad

Over geestelijke gezondheidszorg