Bezoek aan huis
Voorafgaand aan elke afspraak checkt de hulpverlener of jij of huisgenoten klachten hebben die kunnen duiden op corona. Dit gebeurt via de zorgmessenger app, telefonisch of door dit te vragen aan de voordeur. Op deze webpagina van het RIVM vind je de ‘gezondheidscheck’ waarin de overheid deze vragen heeft opgesteld. Als jij (of jouw huisgenoot) toch klachten blijkt te hebben tijdens de afspraak aan huis, dan zal de hulpverlener vertrekken of de afspraak zo snel mogelijk afronden.
Huisbezoek wordt bij voorkeur gedaan door medewerkers die niet tot de risicogroep behoren en zij blijven altijd op 1,5 meter afstand. Wanneer dit niet mogelijk is, worden afspraken bij voorkeur via beeldbellen ingepland. Wanneer de 1,5 meter afstand én beeldbellen niet mogelijk is, vindt het huisbezoek toch plaats om te voorkomen dat de continuïteit van zorg in het geding komt. Zowel de hulpverlener als de cliënt zullen dan een mondneuskapje dragen.
Het advies van de overheid is dat er geen ander bezoek aanwezig zal zijn tijdens de hulpverleningsmomenten. De hulpverlener van MAKS valt onder het maximaal aantal toegestane aantal van 2 personen die je per dag mag ontvangen in huis, in de tuin of op het balkon (kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee voor het maximaal aantal personen).