Ontevreden?
MAKS en haar medewerkers zetten zich dagelijks maximaal in om goede begeleiding of behandeling te geven. Toch kunnen tijdens de hulpverlening dingen misgaan of anders lopen dan u verwacht. Hebt u een klacht dan behandelt MAKS uw klacht integer en zorgvuldig, waarbij uw privacy gewaarborgd is. Samen met u wordt gezocht naar een passende oplossing, zodat de hulpverlening van MAKS naar tevredenheid voortgezet kan worden. Ook een naaste of uw wettelijke vertegenwoordiger kan onvrede uiten of een klacht indienen.
Bespreek uw klacht met begeleider
Heeft u een klacht bespreek dit dan eerst met uw begeleider. Rechtstreeks de klacht met de begeleider bespreken is vaak de snelste manier om uw onvrede of klacht op te lossen. Komt u er met de betrokken begeleider niet uit dan kunt u contact opnemen met de teamleider. De teamleider zal samen met u zoeken naar een mogelijke oplossing.
Hulp nodig bij het bespreken van uw klacht?
Als u het moeilijk vindt om uw klacht te bespreken met uw begeleider of de teamleider kunt u contact opnemen met de cliëntvertrouwenspersoon van MAKS. U kunt deze bereiken door te mailen naar clientvertrouwenspersoon@buromaks.nl en dan wordt er contact me u opgenomen.
Kind/jeugd cliënten of hun naasten kunnen ook terecht bij het AKJ. Meer informatie over het AKJ kunt u hieronder vinden.
Kind/Jeugd (Jeugdwet / JW)
Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ - vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van MAKS.
Wat kan de vertrouwenspersoon van AKJ voor jou doen?
Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met de hulpverlener of diens teamleider van MAKS, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Allereerst luisteren zij naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met MAKS.
Zo bereik je het AKJ:
Bent u niet tevreden met de oplossing van uw begeleider of de teamleider dan kunt een klacht indienen. Dit kunt u doen door het klachtenformulier in te vullen en ondertekend door te sturen naar: klachten@buromaks.nl of
MAKS – klachten
Postbus 1031
5004 BA Tilburg
Indien wenselijk wordt uw klacht doorgestuurd naar de klachtencommissie of klachtenfunctionaris. Dit is afhankelijk van welke soort hulpverlening u krijgt vanuit MAKS. Wilt u meer informatie over het verloop van de klachtenprocedure, dan verwijzen we u graag naar de Klachtenregeling. Deze is te vinden onderaan deze pagina.
Geschillencommissie Zorg Algemeen
Volwassenen die behandeling ontvangen van MAKS en er niet met de klachtenfunctionaris uitkomen kunnen een klacht indienen bij de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal een uitspraak doen. Mocht u hierover niet tevreden zijn dan kunt u een klacht indienen bij de Geschillencommissie Zorg Algemeen en hieraan zijn kosten verbonden.
Geschillencommissie Zorg Algemeen
Postbus 90600
2509 LP Den Haag